Kundalini Yoga

Kundalini Yoga is een eeuwenoude wetenschap, die in 1969 door Yogi Bhajan vanuit India naar het westen is gebracht. Het wordt ook wel de ‘Yoga van Bewustzijn’ genoemd.

Kundalini Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij in een les lichamelijke oefeningen gecombineerd worden met ademhaling, mudra’s (handhoudingen), mantra’s en meditatie. De yoga werkt direct op je zenuwstelsel en je klieren, waardoor je al meteen kunt ervaren wat het effect op je lichaam is.

Het wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd omdat het je bewust maakt van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid en je helpt deze positief te beïnvloeden, niet alleen op je mat, maar ook in het dagelijks leven. Het helpt je om bij jezelf te blijven temidden van alle prikkels en input vanuit onze omgeving.

Voor het beoefenen is geen ervaring of een soepel lichaam vereist, iedereen kan meedoen en zelf ervaren wat Kundalini Yoga voor je kan doen. De nadruk ligt op de ervaring zelf en niet op het perfect uitvoeren van een oefening; je kunt altijd binnen je eigen mogelijkheden meedoen. Heb je medische klachten, overleg dan eerst met een arts of yoga geschikt voor je is en meld het voor aanvang van de les zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This